Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

«Енергетичні» крадії проти споживачів електричної енергії

January 15, 2018

Значної шкоди стабільному енергозабезпеченню жителів Херсонської області завдають «крадії енергетичного обладнання». Розкрадання елементів електричних мереж, обладнання,трансформаторного масла, тощо – все це безпосередньо впливає на безперебійне та якісне електропостачання.

Зловмисники навіть не замислюються, що втручання в роботу енергооб’єктів несе загрозу, в першу чергу, здоров’ю та життю особисто їм та оточуючим.

«Популярним» залишається такий злочин, як злив трансформаторного масла, що призводить до виходу з ладу трансформаторів. Внаслідок таких дій зловмисників мешканці населених пунктів залишаються тривалий час без електроенергії.

Лише за минулий рік «масляними» крадіями  заподіяно шкоди маже на 300 тисяч гривень. У Великоолександріївському районі зловмисниками було викрадено 2 тони масла, в Каховському районі 1,4 тони, в Горностаївському районі було виявлено крадіжку 120 л трансформаторного масла. У Бериславському районі зловмисники пошкодили зливний кран та викрали 2,2 тони масла з резервного трансформатора. По всіх виявлених фактах відкрито кримінальні провадження  та згідно статей Кримінального кодексу України передбачається покарання від штрафу до виправних роботи, а в разі наявності обтяжуючих обставин, аж до дванадцяти років позбавленням волі.

Енергетики звертаються до громадян з проханням бути небайдужими та негайно повідомляти про підозрілих осіб біля трансформаторних підстанцій або про підстанції до яких є вільний доступ, якщо ведуться роботи з демонтажу ліній або енергетичного обладнання особами без форменого одягу Товариства – відразу телефонувати до поліції на номер «102» або на телефон служби безпеки підприємства 0552- 421-666.

Акцентуємо Вашу увагу, що працівники компанії завжди працюють у спецодязі з логотипом «Херсонобленерго» та пересуваються на автомобілях з відповідним маркуванням.

За надання Товариству інформації, яка допоможе встановити та затримати осіб, які вчинили або причетні до скоєння крадіжки, пошкодження кабелів, проводів, трансформаторного масла, обладнання в електроустановках «Херсонобленерго» гарантує грошову винагороду та анонімність.

 

Нагору